Busarna vann igen

Återigen har idiotiska fotbollsupportrar skämt ut sig genom att kasta in saker på plan. Dessutom har dom tjänat på det. Hammarby gjorde 1-0 i 74:e minuter och sedan började helvetet. Efter 17 minuters paus återupptogs spelet och AIK kvitterade i 94:e på straff.

Det finns bara ett sätt att göra detta: kastas det saker in på plan – och då pratar vi mycket prylar – från någon speciell läktare, då är det bara att stoppa matchen, tilldöma motståndarlaget 3-0 och gå ut. Jämför Danmarks-matchen… Smyger sig någon ”motståndare” in på supporterläktaren för att försöka styra matchen, lär den personen inte leva efter det myntet är kastat.

Detta kommer ju svida mest hos de ”så kallade” supportrarna – laget förlorar ju. De nuvarande straffen: böter och spel på tomma läktare drabbar ju inte idioterna på samma sätt. Bättre att laget förlorar ”på riktigt”.

Detta, tillsammans med bättre möjligheter för klubbar och polis att stänga av huliganer från matcher tror jag kommer att ordna upp problemet.

Bryt matchen!

[SvD]

Uppdatering:

AIK-spelarna håller med mig i påståendet att fansen hjälpte laget genom att matchen bröts. AIK-spelaren Dulee Johnson:

Sånt händer i fotboll och de gjorde det av en anledning. Domaren dömde mycket till Hammarbys fördel i första halvlek. Fansen satte press på honom och vi fick straff. Vi behövde ett break och fick det.

Man måste väl kunna stänga av spelare för sådant här. Vad tror ni att huliganerna gör nästa gång AIK ligger under med 10 minuter kvar? Det händer ju ändå liksom inget… Ett annat av AIK-nötterna är Bojan Djordjic:

Måste väl ha varit fel av fansen eftersom domaren valde att avbryta matchen. Men jag tycker ju inte att det haglade in knivar.

Va’ bra. Så länge det inte haglar in vapen så är det okej då? Det är så att man blir mörkrädd… läs artikel på Expressen också, han kläcker ur sig en mängd grodor och idiotiska uttalanden.

[Expressen]