Vi Sverige är det förbjudet att kolla på TV

I alla fall om det är ”fel” TV. För då blir det nämligen ett jävla liv – som nu i Helsingborg. Då har politiker bott på fel hotell. Notera detta – bott, inte ens tittat på TV. Inte vad som framgår av själva artikeln i alla fall. Det som är hemskt och förbjudet att titta på är porr.

I Sverige är porr lagligt. Det säljs porr på bensinstationer, Pressbyråer och via internet. Via betal-TV-kanaler kan alla vuxna människor titta på porr (eller fotboll, eller film eller vad det nu är). Alltså har vi något fullkomligt lagligt som man nu vill tvinga hotell att plocka bort.

Vi är en stor konsument och konsumentmakten ska inte underskattas. Om vi följer våra regler, så kan det få effekt.

Det tycker iaf Maria Winberg Nordström (fp) som är ordförande i personalutskottet. Ett brott mot yttrandefriheten och ren och skär censur tycker jag. Ta ordet ”porr” i de två översta paragraferna och byt ut mot ”Kanal 5” eller ”fotboll” eller ”ultimate fighting” eller ”Kulturnytt” eller vad-som-helst, så hade löpsedlarna tapetserats runt om i landet. Hypotetiskt alltså, för det skulle ju aldrig hända. Aldrig, aldrig, aldrig.

Men i det lätt sinnesjuka samhälle som vi lever i där politiker driver sina personliga agendor blir det såhär, oavsett yttrandefrihet eller inte. Allvarligt och helt förfärligt.

[Expressen]