Och Mona hon ljuger vidare…

Till slut blir det ju sanning. Det som Mona säger om ungdomsarbetslösheten. Fyrdubblats har den gjort nu, enligt debattartikeln i DN idag. Det är bara två problem:

Den har stigit från 1700 till 7100 st. Inga jättesiffror alltså. Men det som är mest beklämmande är att det är siffror som har uppkommit när AMS ändrade åtgärder. Alltså, när (s) undansmusslande av ungdomar i arbetsåtgärder upphörde. Inte konstigt att siffrorna rinner iväg.

Bloggen Bent uppmärksammar detta, bland andra.

Vidare i artikeln så fortsätter slagorden, dock ingen substans:

I stället inledde man med stora ofinansierade skattesänkningar ” – staten går med 100 miljarder plus, knappast ofinansierade skattesänkningar då. Att det sedan skall vara så att medborgarna får behålla mer av sina egna pengar är ett problem är ju bara ledsamt i sig.

Inflationen är den högsta sedan den förra borgerliga regeringen.” – Jobbigt när man inte har någon som helst koll på samhällsekonomi. Om Mona ser sig lite om i världen kanske hon inser att Sverige är gemytligt ihopkopplade med hela världen rent finansiellt. Faller en faller alla.

Samtidigt har a-kassan försämrats. Resultatet är entydigt: 400.000 människor har lämnat försäkringen. De saknar denna trygghet på tröskeln till en avmattning i konjunkturen.” – Tack Mona, men du behöver inte bry sig om mig och många, många andra som frivilligt gått ut (eller som jag, inte gått med) i A-kassan. Att människor har ett fritt val och kan tänka själva är tydligen lite svårt att begripa. Vi tar antingen ansvar för vårt uppehälle om det nu skulle hända något, alternativt (som jag) har en firma att falla tillbaks på. Eller att vi helt enkelt (som jag) anser att jag inte kommer att vara arbetslöst någon längre tid. Då lägger jag heller de hundralapparna på min privata sjukförsäkring istället.

Vi vill bygga ut den kvalificerade och yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen, som ger goda resultat. Vi vill stärka stödet till arbetslösa och sjukskrivna som försöker ta sig in på arbetsmarknaden.” – Vem var det som för några paragrafer sedan gapade om ofinansierade skattesänkningar? Tja, då kanske Mona kan svara på hur dessa två meningar skall finansieras.

Därför skall ersättningsnivån i a-kassan vara 80 procent och taket höjas” – Jaha, hur mycket skall taket höjas med då? Hur skall det finansieras? Hur blir det med avgifterna? Jag tror att avgifterna kommer att vara kvar och (s) kommer att skylla på att det inte går pga ”det är borgarnas fel”. OM nu (s) kommer till makten.

Och så fortsätter det… floskler och snömos. Bla, bla, bla. Tyvärr kommer dom väl vinna valet på det.

[Bloggen Bent] [DN]