Satsar SLU på rätt grejer?

Sveriges Lantbrukaruniversitet har gjort en kampanjsida där folk som har en avvikande åsikt än Al Gore hånas och förlöjligas. Så brukar man nämligen göra när man inte orkar bemöta åsikter – man förlöjligar dom istället. Enkel taktik.

Det som är lustigt nu är att SLU har lagt ner en hel del slantar på kampanjen, men dom har tydligen inte råd med deras egna anläggning i Kristianstad. Där finns en av landets finaste samling av sällsynta och kulturhistoriskt intressanta växter och ägarna har tydligen inte råd med en trädgårdsmästartjänst där. Alnarp får drygt 25% av sina pengar från SLU, men en politisk korrekt kampanj är tydligen bättre än den kärnverksamhet som man borde syssla med.

BTW: Universitetet gick med vinst förra året. 181 miljoner kronor. Inga vänsternissar som hatar privatskolor som säger något? Nä – tänkte väl det. Det är inte ATT man går med vinst som är hemskt – det är driftsformen som är det viktiga – inte resultatet. (var bara tvungen att flika in denna vinstvarning eftersom jag precis stötte på siffrorna)

[Via HaX] [Kristianstadsbladet]