Inte popis

Regeringen har det svårt. Reinfeldt har det svårt. Och det är väl inte så konstigt. 2007 har ju i stort präglas av skandaler. Dock pratar vi inte skandaler som i USA (praktikantsex i Ovala rummet) eller någon Watergate – nä, här blir det stort ståhej när någon har suttit på krogen och bränt 900 spänn på en kväll. För två personer. Den opartiska statstelevisionen visar med snygg grafik just hur många glas vin kan man få för ovan nämnda peng och tillslut får vindrickaren avgå.

Odelberg kastade också in handduken efter det att Borg hade tyckt lite för mycket. Återstår att se om det blir några neddragningar inom försvaret. Rätt ironiskt om det inte blir det, i så fall har ju Odelberg avgått för något som aldrig inträffat.

Politiken har också misslyckats i mångt och mycket. Framförallt ur ett PR-perspektiv. Det är inte regeringen som har fått sätta dagordningen utan man har helt enkelt anpassat sin information efter dom som klagar mest, vilket gör att man direkt hamnar i försvarsläge. Sedan har man även själv lyckats dribbla bort viktiga frågor som exempelvis fastighetsskatten.

Men allt annat bra? Jobben kommer, det är mer i plånboken, satsningar på att få tillbaka folk i arbetslivet, garantier för både det enda och det andra. Är inte det något bra då? Tyvärr har detta försvunnit i medie-bruset och när man dessutom accepterar (s) världsbild och hela tiden skall försvara frågor från vänster är det svårt att driva borgerlig politik.

Vi hoppas på ett bättre 2008 för vår regering och hoppas på att reformerna skall fortsätta dugga tätt. De bra alltså. Och se nu till att alla i Rosenbad har betalt bilskatten, P-böter, inte gått mot röd gubbe, använder blinkers korrekt i rondeller så att vi slipper några pseudo-skandaler i år.