Är raketer farliga?

Dick Erixson citerar svt.se:

Redan ett bra tag före nyårsfirandet har det varit stora problem med raketer, som orsakar bränder och avfyras mot människor utan tanke på följderna.

Och fortsätter sedan själv:

Det är alltså raketerna som har dålig moral. Stoppa raketerna!

Och visst är det så? Märkligt perspektiv inte sant? Raketerna måste ju stoppas, dom är farliga ajajaj. Likadant att kläcka ur sig att bilar är farliga och måste försvinna för att testosteronstinna unga hanar kör fortare än vad dom klarar av. Får man inte lov i Sverige att ställa krav på att människor inte FÅR skicka smällare mot folk? Hela vänsters lösning på detta är inte att få ordning i leden på människorna – nä, problemet löses bäst med fritidsgårdar. På så sätt får alla medborgare reda på att i Sverige belönas dom som ställer till det och resten som jobbar tar vi halva inkomsten ifrån. Rätt och riktigt skall det vara.