Det var så dags så

Yvonne Ruwaida (mp) har nominerats till ”Årets bängkäpp” efter det att ha lovat att skänka hälften av sin borgarrådslön till frivilligorganisationer – dock har hon ”haft mycket att göra” vilket har lett till att inga pengar har skänkts. Förrän nu

209 515 kronor blir det. Fast inte till välgörande ändamål – nädå, till en ”grön fond”.  Dock så arbetar fonden för att

gå till gröna ändamål i Stockholm, som organisationer som jobbar med klimatet och socialt utsatta människor – miljöpartiets prioriteringsområden helt enkelt.”

Min gissning är att allt går till miljön – fast det kan vi ju aldrig, och får aldrig veta.

Undrar om hon hade skänkt pengarna om hon INTE via media hade uppmärksammats på detta sätt? Tro mig – ingen människa har lätt för att ge bort 200 000 kronor. Fast å andra sidan är det ju skattepengar som ges bort – alltid lättare att ge bort andras pengar. Heja Yvonne!