Bra för museerna

Titta här då! När det nu infördes entréavgift på museer så stod kritiken som spön i backen från både det ena och andra hållet. Dom som klagade var den typen av människor som vill att alla andra ska betala för andras nöjen. Det får väl dom tycka – det tycker inte jag. Men, hur blev resultatet då?

GP har under två dagar rapporterat att det går ändå rätt OK. Dock finns det fortfarande dystergökar.
Naturhistoriskas nya chef Ann Strömberg t.ex. Hon tonar ned sin betydelse för de goda siffrorna. Det mesta beror på vädret, enligt henne själv. Ja, med sådana chefer så är det klart att det är lite svårt att bedriva verksamhet. Naturhistoriska är intressant – tyvärr var det vääääldigt längesedan jag var där – men lusten att sticka dit och morsa på Ann steg inte direkt. På gränsen till tjänstefel att inte göra bättre reklam för sin vara. Eller det kanske man inte får när det är kultuuuuuur som det handlar om? Och soppan fortsätter.

Den har varit eftersatt i många år, med till exempel lappar som säger att det bor tre miljarder människor i världen (se fotnot). Vi behöver titta över den och göra den attraktiv, säger Ann Strömberg.

3 miljarder? Det var jordens befolkning på 1970-talet (hittat ett suddigt diagram här, svårt att se, orkade inte leta längre). ”Vi behöver titta över den och göra den attraktiv” – ja, tro fan det!

[GP1] [GP2]