Mona retrierar

RUT-debatten går vidare. Idag har de tre oppositionspartierna deklarerat att dom kommer att ta bort RUT-avdraget om dom kommer till makten.

Vinner vi valet kommer det att tas bort. Det finns ingen ovisshet i det. Skatteavdragets konstruktion är orättvis och fel, säger Mona Sahlin.

Tror nog att det är mer åt hållet som Ingvar Persson (ledarskribent i Aftonbladet) skriver:

Hushållstjänsterna är en symbolfråga. Den beskriver skillnaden mellan en ordning där samhällets resurser används för att stödja dem som behöver det bäst, och en ordning där den som redan har resurser också får samhällets stöd.

Symbolfråga sa Bill – Symbolfråga sa Bull… avdraget har visat att höga skatter (som vi har i Sverige) tar bort jobb och gör jobb svarta. Avdraget har givit PLUS till statskassan och många hushåll har fått en lättnad i vardagen för att kunna lägga mer tid på annat: familjen, jobbet, barnen, studier. Arbetslösa har fått jobb, en lön, en framtid… men är det en symbolfråga så är det.