Vart finns rasismen?

Har läst Jimmie Åkessons artikel på Aftonbladet och orkar inte kommentera den mer än vad alla andra har gjort. Dock, jag förstår inte vart rasismen finns. Visst, artikeln är ju en totalt förenkling av verkligheten och där allt skylls på invandring, men tonläget och argumenten ligger inte på en längre nivå än Ung Västerns hets mot höginkomsttagare. Det finns – precis som i SSUs texter – en uppräkning av sådant som är dåligt och i äkta Mona Sahlin-still så kommer det inga mer konkreta förslag än ”att jag lovar att göra allt jag kan för att ändra på detta”.

Dick Erixon har också svårt att bli upprörd.

Många pekar på att artikeln är full med sakfel (säg mig någon politikers debattartikeln som har blivit faktagranskad på detta sätt), men säg den politiker som hade klarat en sådan granskning? Att det görs mot Åkesson späder ÅTERIGEN bara på (SD)s martyrstämpel. Att ett parti får så mycket uppmärksamhet för en så dålig debattartikel är otroligt. Att Aftonbladet får kritik för publiceringen är ännu mer otrolig. Att folk anmäler artikeln för hets mot folkgrupp är bara inte sant… detta blir en spännande följetong!

PS. Om det är någon som tror att jag tar SSU och Mona Sahlin som liknelser för att koppla ihop dessa med (SD) så kan ni gå och kamma er. Den enda anledning är för att jag tycker att bägge är lika fåniga i sin argumentation DS.