Vem sa att politiker är goda

Landshövningen på Gotland, miljöpartisten Marianne Samuelsson, har på ett möte kört över sina experter för att bevilja ”en rikutbyggnad av sin strandtomt, med argument som:

– Jag tror inte länsstyrelsen i Västra Götaland skulle bråka särskilt mycket om Volvochefen vill göra åtgärder i närheten av strand.

– Vi får ju inte tappa näringsmöjligheter. Vi får inte tappa det som är väldigt angeläget för att Gotland ska ha arbetstillfällen. Vi kan inte bara ha människor som vandrar på stranden, det kan man ju inte överleva på.

Tydligen kan man överleva på att en privatperson roffar åt sig stranden utan tillåtelse i alla fall enligt Marianne. Att man behandlar människor olika är rätt och slätt en skam för hela Gotland idag – och framförallt för Marianne. Medborgare måste kunna lita på att myndigheter och andra offentliga organisation handlar oss efter de lagar och regler som finns, annars tappar vi tron på dom.

Det enda som hedrar Marianne är att hon inte backar från sina åsikter. Det gör det faktiskt lättare för hennes ”chef” att ta ett vettigt beslut.

Uppdatering: Här kan man se bilderna på tomten. Han har tagit för sig rätt rejält alltså… och GP skriver också om historien.