Ska regeringen sänka matpriserna?

Hur man kan man komma på något så fantastiskt dumt… skall Reinfeldt sänka matpriserna, eller hur tänker karln’?

Det måste till en ökad konkurrens om priserna ska kunna pressas, säger Daniel Nilsson, en av männen bakom sajten.
Fredrik Reinfeldts pressekreterare hörde av sig efter brevet och hälsade att statsministern gillade initiativet. Eventuellt kommer ett möte att ske mellan sajtens grundare och Reinfeldt nästa gång han är i Göteborg.
– Det skulle vara väldigt bra om vi fick till ett möte där vi kan diskutera olika lösningar på problemet, säger Daniel Nilsson.

Om nu Daniel Nilsson är så driftig att han startar en sida för att jämföra matpriser kan han väl ändå se till att starta sin egna matbutik. Dock skall han väl ändå tänka på att det är svårt att ha billiga priser på varorna när kunderna kräver öppetider från 08 – 22, facket skall ha 150% OB på varje minut som jobbas ”över”, skatter och avgifter skall betalas, livmedelsverkets inspektörer skall tillfredsställas när det gäller egenkontroller och utbildningar i gud-vet-vad för de anställda.

Det som regeringen KAN göra är väl att göra det enklare och billligare att anställa samt lätta på reglerna för företag.

Grundproblemet är väl dock att vi svenskar inte riktigt har någon vidare matkultur. Hur många mikrobagerier och ostaffärer hittar du i Sveriges mindre städer? I Italien finns dom i var enda liten by…