Gör det enklare för företagande

Regeringen vill nu försöka göra det enklare för unga att starta företag och det är väl inte en sekund för tidigt. Det finns en mängd märkligheter i hur stöden från staten ser ut idag. Exempelvis måste man vara 25 år gammal för att kunna söka Starta-eget-bidrag. Vill man vara med i Ungdomsgarantin måste man har varit arbetslös i 3 månader.

Varför dessa trösklar? Varför måste man gå arbetslös i 3 månader innan man kan kliva in i något program? Om tidsluckan hade tagits bort hade troligtvis inte platserna svämmat över eftersom man dels kan låta handläggarna sortera bland ansökningarna, samt att alla troligtvis INTE hade sökt programmet.

25årsgränsen för starta-eget-bidrag är ännu märkligare. Om ni har sett de senaste tidernas företag som gör succé världen över är det inte sällan människor som är UNDER 25 år – och som också har drivit företag sedan många år tillbaks.

Alla partier är för att sänka ålderskravet vilket är hoppfullt och hoppas att detta verkligen blir av.

[SvD]