Det är inte politiken som ändras – det är svenskt

HAX samt Peace, Love and capitalism har uppmärksammat ett YouTube-klipp med Magaret Thatcher där hon läser lusen under en debatt i engelska överhuset (över eller under, vad vet jag…)

Bägger herrarna påstår att politiken var roligare förut – klippet är fullt av ”drag” och Magaret säger verkligen rakt ut vad som är ”grejen” med inkomstskillnader.

Jag påstår helt fräckt att det inte har med politiken att göra. Det har med att de svenska riksdagsdebatterna är sååååå korrekta och ”ordning-och-reda” i vanligt svenskt manér (”håll tyst och räck upp handen”) att debatten aldrig blir en debatt.

Klippet påminner lite mer om ”Debatt” med Janne Josefsson, fast utan Janne – vilket helt klart blir det bättre. Fast de engelska representanterna i klippet vet vilken nivå man skall hålla sig på för att det inte skall spåra ut för mycket.