Mona ger upp

Efter veckans utspel om att Västerpartiet inte får vara med och leka, har nu Mona Sahlin ångrat sig och tar tillbaka allt.

Det är inte så att jag har stängt dörren för vänsterpartiet. Jag har uppfattat det som om de har sagt nej och inte ville gå in genom den där dörren. Jag borde ha uttryckt det så också.

Kallar det själv för en ”halv pudel”, men sanningen är nog att mot partiet internt är det nog en riktig pudel – om inte en hel kennel. Kritiken blev helt för stor i partiet. Och för att bedja ”vänster-sossarna” backar nu Mona. Sverige löper alltså fortfarande risk för att drabbas av en regering som kommer med kraftiga skattehöjningar (sossarna), mera pengar för att inte göra någonting (miljöpartiet) och spräckt budgettag (vänstern).

Inget alternativ om du frågar mig.

[Sahlin: Dörren öppen för v | Inrikes | SvD] [SvD Gudmundson]