Fack också!

Jag har inget emot att man festar upp 90 000 kronor av någon annans pengar (delat på 19 personer ska väl sägas)

Ej heller att man gör det på ett ställe som inte har kollektivavtal

Dock blir det riktigt lustigt när det är HRFs (Hotell- och Resturangfacket)  styrelse som gör det. Men vänta, det kommer mer. I Aftonbladet:

Varför valde ni en konferensgård utan kollektivavtal?

– Vi visste om det, men tyckte att det var ett bra marknadsföringstillfälle att kanske få familjeföretaget att ingå avtal. Det kan tyckas naivt, men ägaren garanterade att de skulle göra det om de anställer personal. [min fetstil]

Snyggt räddat! Vi tyckte att det kunde vara värt 90 000 spänn för att när familjeföretaget någon gång anställer så KANSKE dom blir medlemmar hos oss. Smart thinkin’ ! Arbetsgivaren känner sig nog jäkligt manad att tipsa på HRF, framförallt efter Salladsbars-incidenten.

Sedan blir jag arg när jag hör Maria Norrbin Karlsson, ordförande för HRF i Göteborg (ja, hon med Salladsbaren serru) svara på frågan om hur hon ställer sig till att middagen hölls just på ett företag utan kollektivavtal:

Det är värst av allt. Att välja en plats där inte våra medlemmar arbetar och gynna ett småföretag utan kollektivavtal, så gör man bara inte.

Så att 90 000 spänn är borta är inte det värsta? Nä, det för att man har ”gynnat” ett hederligt och hårt arbetande företag. Ett familjeföretag dessutom! UTAN anställda. Snacka om att ha sitt perspektiv rejält snett!

Och som grädde på moset så körde HRF en kampanj innan jul för ”schysta julbord”. Dom överträffade verkligen sig själva denna gången!

[Aftonbladet] [SvD om kampanjen]