Trängselskatten i Göteborg

Är själv boende i Hisings Backa (eller bara Backa) sedan ganska exakt 1 år tillbaks i tiden. Ingen kan väl ha missat att per den 1 januari i år så finns det Trängselskatt i Göteborg vilket innebär att när man passerar vissa ställen i Göteborg får man betala allt mellan 8 och 18 kronor – beroende tid på dygnet. Gratis är det mellan 18.30-06.29 samt helger och hela juli månad.

Det har varit ett rätt hetsig debatt både innan införandet och efteråt. Läget är lätt polariserat – milt sagt. På ena sidan står de som är emot hela eländet och snarast vill sparka ut både Anneli (Hultén) och Kia (Andreasson) från Börsen – snarast. På andra sidan står de som tycker att trängselskatten är en rätt bra idé och jag kan här se två olika typer av människor.

Den ena klicken är folk som tar bilen ändå, struntar i avgifterna och kör som vanligt. Kanske inte ovanligt att dessa har tjänstebil, men det är svårt att säga. Det kan dessutom vara så att dessa personer inte är speciellt drabbade. Kanske bor dom i västra Göteborg som har kommit undan rätt milt i utformningen av TS.

Den andra klicken är folk utan bil som bor inne i stan som tycker det är himla förnämligt att det blir bättre kollektivtrafik och mindre bilar. Generellt ser jag här en viss antydan av total avsaknad av empati för de i t.ex. Backa som är beroende av bil för att ta sig till jobbet (prova t.ex. att åka kollektivt Backa -> Frölunda)

Trängselskattens hela upplägg är rätt ologisk och politikernas stoppa-huvudet-i-sanden-mentalitet har inte gjort saken bättre. 54 000 namnunderskrifter har nu lämnats in till kommunen om en folkomröstning – skall bli intressant hur politikerna ställer sig till detta. Främst tänker jag på Kia (MP) vars parti är det av riksdagspartierna som är mest positiv till medborgarinitiativ. Fast det kanske gäller främst frågor där MP tycker samma sak som ”folket” – inte som nu, ett eventuellt avskaffande av en ”miljöförbättrande” åtgärd.

Skall bli en intressant fråga att följa – främst med tanke på kommunalvalet 2014.