En hundralapp sliter inte sönder samhället

Handels ordförande Lars-Anders Häggström tar i ända från tårna idag, när han uppriktigt säger

Detta sliter sönder samhället

Och med detta menar han de 190-375kr som ett eventuellt femte jobbskatteavdrag ger i plånboken för de som jobbar. Vet inte vad Lars-Anders har i lön, men nästan 200 kronor kan vara mycket när lönen inte är speciellt stor från början. Vet inte hur Handels löneutveckling har sett ut, men en (netto)inkomstökning på 200 kronor efter en avtalsrörelse måste väl betraktas som rätt hyfsad.

I samma andetag kanske vi också skall upplysa att Sverige som land går rätt bra nu, men en budgetdiff på 1 Mkr (felräkningspengar). Att vanliga människor har fått mer i plånboken tack vare de tidigare jobbskatteavdragen SAMTIDIGT som de offentliga finanserna är välskötta, kan knappast beskrivas som att landet slits isär och att regeringen raserar välfärden.

Åh, denna verklighetsfrånvändanda retorik. Är det någon som är ens något förvånade på att både S och fackförbunden på vänsterkanten tappar röster/medlemmar? Fast – det beror väl bara på dålig kommunikation från deras sida. Hade väljarna fått veta vad dom EGENTLIGEN tyckte, hade dom självklart röstat rätt…

Hittat via Motpol.