Bra förslag från gårdsförsäljningsutredning

Inte sällan blir man besviken på statliga utredningar i olika frågor. Oftast blir förslagen passiva och försiktiga, inte ofta för att beställaren är politiska och då blir det rätt försiktigt.

Dock överraskar utredningen om gårdsförsäljning av alkohol. Inte nog med att tillverkaren får sälja sin egenproducerade dryck, utan även öl, vin och sprit från andra tillverkare i andra länder. Butiken behöver heller inte ligga där drycken produceras vilket gör att vi kan få en explosion av småbutiken med olika specialiteter. Begränsningar finns förstås också i form av regleringar i mängden som får säljas – både i butiken men också totalt i Sverige.

När ett förslag upprör S, V, IGN-IGTO samt KD så måste detta betyda att det är bra förslag. Man kan alltid hoppas att förslagen går igenom, då hade Sverige tagit ytterligare ett steg till att bli ett litet mer normalt land.