Vi tar allt dåligt på samma gång…

Lars Ohly lovar nu att även ROT-avdraget skall bort om de röd-gröna kommer till makten:

Så fort konjunkturen blivit bättre ska det inte längre gå att dra av för renoveringar i hemmet, det avdraget är enbart till för stimulering av arbetsmarknaden i dåliga tider, säger Lars Ohly till Ekonominyheterna.

Misstänker att oppositionen har haft detta på lut länge men har känt av stämningen med RUT som testballong. I och med att det har gått i stöpet – avdraget är mycket populärt – så tar man nu ROT-beskedet direkt för att på så sätt skademinimera. All besk medicin på en gång – väljarna kanske glömmer detta…

Det finns nog en gnutta politik i detta också. De som talar för RUT-avdraget har ju mellan varven använt argumentet ”varför gillar ni ROT-avdraget så mycket”, nu suddas dock det argumentet bort. Det finns dock ett halmstrå att hänga i – ”så fort konjunkturen har blivit bättre”, men det visar sig nu att ekonomin svänger snabbare än vad man trodde.

Dessutom – var det någon som är förvånad att det är just Lars Ohly som blir framskickad? Nej, han är personen som får klä skott för de mest ”vänstra” av idéerna i oppositionen. Ingen skugga skall falla på Mona eller Maria – detta för att hålla sig godo med ”medelklassen”…