Varför sådnat liv om en flygresa

Mona Sahlin och kyrkominister Lena Adelsohn Liljeroth skippar tydligen kyrkovalet och flyger till Mallis på Michael Bindefeldt födelesdagskalas. Och så skriver Expressen en artikel om det… fullkomligt obegripligt. Först känns det som att man vill uppmärksamma att Mona inte alls är någon ”arbetarklass” i och med att hon åker privatjet, men vad jag förstår är flygplanet arrangerat av födelsedagsfesten – inte Mona själv. Att detta ens är en nyhet är märkligt… mycket märkligt!

Dock har kritik uppkommit mot att hon istället för att hjälpa till i en valspurt i ett val till en organisation som tror på brinnande buskar åker till Mallorca. Detta visar på hur mycket Mona & Lena bryr sig om valet – men andra ord ingenting. Vilket egentligen borde vara som det skall vara. Politiker skall inte involvera sig i kyrkan. Kyrkan är skild från staten, men det verkar som att många vill hålla kvar kopplingen. Pinsamt.

Prästvigda Helle Klein gnäller också över detta, men det är på sin plats. Hon är ju ändå en del av problemet – kyrkan alltså. Socialdemokraterna har ju sagt att detta är ett viktigt val, men är partiledaren drar på fest så visar man egentligen vad man tycker. Eller i alla fall vad Mona tycker…

Jag är medlem i Svenska Kyrkan, men skall inte rösta. Jag tycker att valet inte hör hemma i Sverige. Vill kyrkan hålla val får dom väldigt gärna göra det, men att involvera valmyndigheter och att de politiska partierna är så insyltade i valet bör inte vara en del av det samhälle som vi har. Skilj kyrkan från staten – på riktigt!