”Totto” plockar inga poäng

Politikerförrakt späds på när uttalanden som detta dyker upp:

Det är bara i lobbyorganisationernas kafferum som man pratar turordningsregler. Vanligt folk bryr sig inte och ute på företagen kommer man överens med fackföreningarna.

Sven-Otto – du kanske kan ta ett besök ute i verkligheten, exempelvis Johan Hedins företag? Att totalt släta över en fråga på detta sätt borde vara förbjudet för ett statsråd. Står man för något bör man ha lite mer på fötterna än så.

Dock beror nog Expressens artikeln sanningen lite bättre: troligtvis kan det vara så att M och C har gjort upp och låtit M ta över ”sosse-rollen” för att säkra röster på det hållet och låta C driva på åt andra hållet. Efter en valseger så kanske reglerna lättas. Dock kommer M få ett stort problem med svekdebatten…