Ute i ”jymden” kan ingen höra dig skrika, Gudrun

Jag håller inte med radikalfeminister i vanliga fall och aldrig Gudrun, men idag har hon verkligen tagit ett (rymd)språng för långt:

Rymden har starka ekonomiska och politiska företrädare på jorden. Att leda utvecklingen genom att vara först i kampen om dominans, den här gången i rymden, är det urgamla patriarkala tänkandets givna mönster. Lika säkert är att kvinnors mänskliga rättigheter och kampen mot fattigdomen då får stå tillbaka.

Som Per Ström skriver:

Man kan ha olika åsikter om huruvida offentliga medel ska satsas på bemannade rymdfärder eller om annat ska prioriteras. Men det har inget med genus att göra. Varför skulle kvinnors mänsliga rättigheter försämras om EU skulle finansiera rymdfärder? Och vad är det som säger att just kvinnorna skulle betala rymdfärder? Gudrun Schyman är som så ofta ute i ogjort väder med sin skruvade verklighetsuppfattning.

Ja, här kan man verkligen snacka om skruvad verklighetsuppfattning. Att Gudrun ens får utrymme att komma till tals med sådana här fantastiska uttalanden får en att undra om det överhuvudtaget sitter något filter på debattredaktionen hos Expressen. Kanske Gudrun är inkvoterad där? 🙂