Så fick hon avgå då

Egentligen var det inte så oväntat, men nu är det alltså klart – Marianne ”strandskyddet gäller inte rika” Samuelsson får avgå från posten som landshövding på Gotland. Hon har försökt med det mesta. Först stod hon upp för det. Sedan var hon lurad av någon. Nu har hon tagit tillbaks allt och lämnar posten – helt rätt. Sätter man sig över lagen skall man ryka. Detta var viktigt för demokratin – medborgarna måste veta att alla är lika inför lagen. Nu har det visat sig att vi inte tillåter sådant…

Aftonbladets ledare skrev för några dagar sedan att Odell och Samuelsson nog inte skulle prata strandskydd, utan bara hur man skulle gynna företagare. Nu blev det inte så och Odell och regeringen gör helt rätt i denna fråga. Man kan inte sätta sig över lagen på detta sätt. Att Aftonbladets ledare tror något annat är nog ett fall av ”man känner andra som man känner sig själv”. En S-regering med MP på ministerposter hade kanske haft svårare…