Var det inte fel med bonus?

Har en annan liten passus angående Sarah Sjöström – vår nya stjärna – utöver min nationalistiska synvinkel. Efter både VM-guld och världsrekord får Sarah pengar från både Fina och svenska simförbundet.

Sjöström kommer att få bonusar via Simförbundets sponsorer och även bonus från det Internationella simförbundet, FINA, för sitt världsrekord.
– Det är inga fantasisummor, men ändå inte en summa att förakta. Jag tror att det handlar om en bit över 100 000 kronor för en kväll som denna, säger simförbundets ordförande Sven von Holst.

Sätt det då i relation till livet det blir när exempelvis någon ”direktör” får 18 miljoner i bonus – efter 30 års tjänst i ett företag. Ett företag som anställer 4-5 000 personer och ger dom lön, sjukvårdsförsäkringar och företagshälsovård inklusive gymkort. När en tjej simmar 100 m i klorerat vatten då passerar det som en självklarthet. Precis som att Sarah verkligen har gjort något. Inte bara suttit på kontor…

Tro inte fel – jag tycker att både Sarah och direktören har gjort sig förtjänta av pengarna.