STIM söker nya jaktmarker

Inte nog med att pizzerior jagas för att dom spelar lite musik för sina kunder, nej, nu skall tydligen STIM jaga arbetsgivare som har anställda som lyssnar på musik. För mig låter det helt barockt! Måste jag betala STIM-pengar för det lyssnadet också? Nej, men allvarligt skämtat…

– En arbetsplats är inte privat och då ska man ha en licens om musik spelas så att upphovsrättsinnehavarna får betalt, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på STIM.

Fin logik det där… nu är det ju heller inte så att arbetsgivarna spelar upp musik för sina anställda, det är ju mer de anställda som använder den teknik som arbetsgivaren tillhandahåller. Och en dator med internetuppkoppling och CD-spelare är väl nästan mer vanligt förekommande än ett skrivbord vi detta laget. Eller?

Men jag hänger inte med. Antingen lyssnar man på Spotify – där musiken är betald genom abonnemang eller reklam. I webradions fall betalar ju radiostationen till STIM och lyssnar jag på en CD-skiva (vem som nu gör det i dagens samhälle) så har jag väl köpt den. Varför skall arbetsgivaren betala… jag begriper helt enkelt inte!