Fall in i ledet

Det här med Pride brukar alltid bli mer väsen är vad det är värt. Nu är det två stockholmsklubbar som ligger i blåsvädret – Hammarby och AIK. Anledningen är att föreningarna skall gå i paraden under föreningens flagg, vilket inte riktigt gillas av supporterklubbarna. Enligt Bajen Fans:

att vi inte vill associeras med ett i våra ögon sett politiskt ställningstagande utanför vårt intresseområde.

Vilket mycket väl kan vara ett helt okej ställningstagande, dock inte när det gäller Pride. Antar att samma uttalande hade varit om Hammarby exempelvis hade velat ställa upp i Första maj-tåget. Dock är som alltid Pride en het potatis som man inte får neka eller tala negativt om det.

Personligen hade inte jag velat gå i paraden och hade jag varit med i en organisation vars intresseområde INTE är HBT-frågor så hade jag också fräst ifrån. Exempelvis om mitt fack (Sjöbefälsförbudet) hade gått med i ett tåg för Isaak Davit. Viktig fråga i vilken jag håller med (släpp honom!) men knappast något som mitt fackförbund skall hålla på med.

Nu är det istället så att man är homofob eller mot HBT-personerns rättigheter om man säger att man inte vill gå med i tåget. Eller så gör man som Anders Wallner:

Jag antar att ”vi” i det här fallet innebär ”heterosexuella personer utan transidentitet”.

Det är roligt att personer som hävdar att andra personer har fördomar själva är fulla av dom. Eller är det så att fotbollsupportrar måste vara heterosexuella? Vem är det som egentligen upprätthåller myten om den homobefriade sporten? Man bli lätt trött…

Jag hade själv aldrig gjort det, men det är för att jag inte gillar spektakel – inte för att jag är emot HBT-personer. Därav håller jag helt och hållet med Bajens Fans i frågan.