Avdelning ”Taskig timing”

Att en person som leder en nation som Sverige har en lön på 135 000 kronor kan jag nästan tycka i underkant. Men nu är den det i och med dagens höjning med 4000 spänn – alltså 3,0% Den procentuella höjningen är ju inget direkt märkvärdigt, dock rimmar det jävligt illa med läget i världen. För övrigt får även övriga statsråd höjd lön, men tidningarna skriver gärna ”Fredrik Reinfeldts lön” – det blir väl bättre journalistik då.

Personer varslas och avskedas, krisavtal på företag tecknas där folk går ner i arbetstid för att undvika att få sparken – DÅ fläskar Statsrådsarvodesnämnden med en höjning.

Enligt ordföranden i nämnden, Ove Nilsson, har den i första hand grundat sitt beslut på hur lönerna har utvecklats i den statliga sektorn sedan förra sommaren.

– Det var ganska stora höjningar 2008 och något mindre höjningar 2009, säger Ove Nilsson till TT.

Det är väl magstarkt att dra till med något sådant här mitt i brinnande finanskris och det är ju i sammanhanget en struntsumma. Dock är symbolvärdet högt vilket gör att man får tillskriva detta till avdelningen ”Taskig timing”