Det borde inte vara en nyhet

Spelar man allan och tar samhällets tjänster i anspråk bara för att ” visa en poäng” skall man bli bestraffad. Resurser bör gå till dom som behöver, missbruk skall bestraffas. Så enklet är det. Anna Odell verkar dock stå över det eftersom det blir RUBRIKER bara hon åtalas. Varför skulle hon inte det?

Självklart tycker ju Anna att hon har en poäng:

Den slutna psykvården är den mest maktfullkomliga del i samhället vi har, som patient kan man bli fråntagen alla sina rättigheter. Så behöver det säkert vara, jag har själv blivit hjälpt av det också. Men det måste också finnas insyn, patienterna blir ibland inte trodda

Hur fan vill hon att det skall fungera på akutpsyket? Har man en människa som skall hoppa från en bro, så är det väl klart som fan att personen i fråga inte skall få blyertspennor, bestick eller något annat. Att en blivande konstnär (för examensarbetet är väl inte godkänt ännu?) tror sig veta bättre om psykvård än läkare och psykiatriker själva är inte så lite kaxigt.