Bra angående arbetsgivaravgiften

Centerpartiet har stämma nu och det sipprat ur en hel del bra förslag från stämman, bland annat om säknta arbetsgivaravgifter, i ett första steg för landets enmansföretag:

Förslaget skulle kosta statskassan två miljarder kronor. Men på tio års sikt vill Olofsson gå längre än så och avskaffa den allmänna löneavgiften för samtliga företag. Det skulle, enligt Centerpartiets beräkningar, gå på mellan 21 och 50 miljarder kronor.

Utmärkt förslag. Om vi som förvärvsarbetar har ett grundavdrag, borde faktiskt företag också ha det. Det tar bort lite av företagens skattebörda och förenklar för de som vill klara sig själva.

Att den allmäna löneavgiften skall tas bort är rätt självklar, det är en klar och tydligt straffskatt för anställning och uppgår idag till 7,49% av arbetsgivaravgiftens totala 31,42%. Om det nu är hög skatt på besin för att vi skall köpa mindre sådant och hög skatt på alkohol och tobak för att vi skall använda detta mindre – varför är det då så hög skatt på arbete?