Regeringen arbetar sig snabbt uppåt

Glädjande nyheter:

Den tydligaste förändringen är den stora omsvängningen i storstäderna, som omfattar 51 kommuner i Storstockholm, Storgöteborg och Stormalmö. I höstas ledde oppositionen med S, V och MP med 2 procentenheter över de borgerliga regeringspartierna. Det har nu förvandlats till ett försteg på drygt 15 procentenheter för alliansen, som gått från 45,7 procents stöd till 56 procent.

Oppositionen har rasat från 47,7 till 40,6.

I Sverige utanför storstadsregionerna har oppositionen en till synes stadig ledning med 53,5 mot 40,4 procent. Men gapet har minskat med 10 procentenheter sedan hösten.

Det är egentligen inte så värst anmärkningsvärt att resultaten ser ut på detta sätt. Det är folk i landsbygd som känner av förändringarna i världen och folk i storstäderna har redan börjat ta del av den nya ekonomin med stort utbud av tjänster istället för att förlita sig på större industrier. Regeringen har dessutom skött krisen utmärkt, samtidigt som oppositionen klagar och gnäller över allt möjligt. Hoppas att dom fortsätter på den inslagna vägen, för då blir valet 2010 en trevlig tillställning.

[SvD]