Läkarkåren kan inte bestämma sig

Angående den häktade läkaren. För mig verkar det som att åklagaren har hastat iväg ordentligt med häktningen – nästan som att hon låg på lur och bara väntade. Men rättsprocessen skall ha sin gång och sanningen borde komma fram. Det verkar inte vara någon som döljer något – förutom åklagaren.

Men, när jag läser idag på SvD.se så blir jag inte riktigt klok:

Chefsläkaren på Karolinska universitetssjukhuset, Stefan Engqvist, försvarar den kvinnliga läkarens agerande med att hon följde praxis:

–Vi kan inte se att annat än att hon handlade enligt de riktlinjer som finns på sjukhuset.

Barbro Westerholm, riksdagskvinna (fp) och ledamot i Statens medicinsk-etiska råd, säger att handlandet är internationellt accepterad praxis. Skälet är att undvika en plågsam kvävningsdöd.

Och lite längre ner:

Christina Doctare har varit läkare i 45 år men har inte hört talas om bruket att kombinera avslutandet av respiratorbehandling med injektioner av morfin och sömnmedel.

Jaha – och vem ska man tro på här? Jag är sjöingenjör, inte läkare. Jag vet vilken huvudvärkstablett jag ska ta men vad praxis är när det gäller att stänga av en respirator – tja, om inte läkarna kan komma överrens så får man väl helt enkelt vänta på vad domstolen säger 🙂

[SvD]