Ett steg tillbaka för civilisationen

Det verkar som att människor har vant sig vid att få yttrandefriheten inskränkt i Sverige. Det gapas i högan sky när arbetslösa får 100 kronor mindre i månaden för att inte jobba, men när regeringen föreslår att censurera Internet, är det knappt att får en rubrik på Aftonbladets hemsida. Vad är det som händer egentligen?

Dick Erixon och SvD Ledarreaktion uppmärksammar förslaget som innebär att olagliga spelsidor skall censureras. Varför just bara spelsiter? Varför inte blocket.se (där förekommer det olagligheter), rasistiska sidor (hets mot folkgrupp), Lunarstorm (trakasserier) osv… och genast ser man nu gårzonerna växer och att detta endast kommer att avgöras av godtycke.

Hur vågar vi lägga ett verktyg som detta i händerna på våra folkvalda? Ryser vid tanken, men resten av Sverige verkar bry sig mer om Melodifestivaler och Expedition Robinson.