Dom hejar ju på Israel!

Och jag som trodde att Malmös fritidsnämnd var emot Israel när dom bestämde att matchen i Baltiska Hallen skulle spelas inför tomma läktare. Men vi förstår ju alla att det faktiskt är tvärtom.

Den israeliske reserven Noam Okun tog sin stol och flyttade över till svenskarnas sida, just när matchen gick in i ett kritiskt skede i skiljesetet. Det störde Vinciguerra, som tappade serven och matchen i det skedet.

Dessutom slog en åskådare händerna i ett plank mellan Vinciguerras servar, på ett sätt som gjorde svenskarna mycket irriterade.

Detta har tydligen hänt tidigare under Israels matcher, men…

Vad som gjorde situationen speciell var förutsättningarna i Baltiska hallen. Med i princip tomma läktare blev israelens manöver så extra tydlig, och därmed störande och osportslig, enligt Wilander.

– Andy Ram gjorde likadant förra året i Tel Aviv, men då var det fullsatt på läktarna och då stör en sån här sak inte lika mycket, säger Wilander.

Så jag får väl helt enkelt ta tillbaks vad jag har sagt om Malmö fritidsnämnd – dom är ju pro-israelitiska.

[Psykning fick Wilander att koka av ilska – DN.se] [SvD]

29 svar på ”Dom hejar ju på Israel!

 1. Känns på något sätt typiskt att israelerna ska bete sig lika illa inom sporten som inom politiken…

 2. Så, nu talar den svenska, obefläckade, samvetsömma ärligheten i megafonerna. Johan L tycks vara oerhört väl insatt i politikens värld, indignerat drar paralleller av rang också inom sportens dito och genom alltsammans lyser en gudomlig av egenrättfärdighet helgad vrede: tänk om det lilla landet Israel representerades av palestinska spelare? Hur sportsliga skulle inte de visa sig vara, hur skön skulle inte matchen kännas för fullsatta läktare och hur storsint och ädelt skulle inte publiken heja på Sveriges motståndare? Alldeles säkert skulle den del i publiken som hör till Johans stamfränder snällt och fogligt visa sitt sportsamanship och inte yppa något missnöje med alla allahuakbar och dödåtizrail-vrålen.

 3. Ja du Johan, nu är det bara att vänta på att det antisemitiska drevet ska gå igång igen – Gud nåde om judar (israeliska medborgare) beter sig ofullkomligt och har svagheter i karaktären, då ska det utpekas dubbelt upp och påminnas om sin etniska härkomst. Fy för accepterad rasism !

 4. Ja du Linda. Som vanligt får man inte kritisera Israel, för då är man antisemit, judehatare och rasist.

 5. Inte för att jag försvarar Palestinier men hur länge skall detta ömkande och tolerans för Israeler/Judar få fortgå? Bara man nämner ngt negativt om Israeler/Judar så skall man alltid påminnas om de vidrigheter som pågicks för två-tre generationer sedan, eller för att vara tydligare, drygt 60 år sedan! Är det okej att de får bete sig som de gör bara genom att luta sig tillbaka för dessa oförätter… bara man nämner ngt eller skämtar om det så är man plötsligt antisemtiskt och propalestinisk… det suger ju fett! Folk i gemen sitter av sina straff och därmed är saker och ting glömda och ur världen men inte WW2 inte…man skall påminnas om detta hela tiden. Hur tror ni de nya generationer Tyskar känner sig när detta ”blossar” upp hela tiden!? Får konspirationsteorier i skallen som får mig att tro att Israeler/Judar ligger bakom alltihopa… folk skall inte glömma och vi får bete oss hursomhelst i egenskap av Judar… hahaha…

 6. Mats Wilander talar om sportslighet när Svenskarna har valt att Israelerna ska bojkottas med tomma läktare.

  LOL?

 7. Ett val av en liten utvald klick av svenskar, nämligen de som skriker högst och aggressivast. De representerar på intet sätt oss andra som tycker annorlunda i frågan. De är alltid tacksamt för mobbare och belackare att hacka på någon som redan befinner sig i en utsatt position – det eldar ju på hatet ännu mer vilket verkar vara syftet.

 8. Som vanligt! Mats W tål inget och är fullkomligt ute och cyklar. Spela bättre och träna mer så når ni upp till en klass istället som vilka dåliga förlorare som helst skylla på oväsentliga och fullkomligt irrelvanta sidofaktorer. Bete er som män och ta utmaningen istället för att mjäka. Fullständfigt oacceptabel kritik och oproffisgt. Men det är som redan har framförts givetvis så att svenskarna redan börjat psykningen MOT ISRAEL genom att vika sig för terrorister och allmänt hot om oroligheter och tvingat dem att spela inför tomma läktare mm. Ska vi ett demokratiskt (=Isarel den enda i mellanöstern NOTA BENE!!) och fritt samhälle acceptera att en bråkig minoritet får tvinga oss att ändra våra förhållningssätt. Händer bara i Sverige. Vi behöver lite – inte så lite heller – mer civilkurage och att man står upp för rätten till självförsvar och mot terrorism. Demonstranterna är kommunistiska odemokratiska patrask och terrrorister och ingenting annat. In med dem i piket bussen och ut i skogen och låt oss andra få diskutera och fredligt utbyta våra åsikter utan nhot om våld. Nej tennis grabbar upp till bevis att ni verkligen är bättre. Det hänger på grundslagen och inte på slag under bältet Mats Wilander. Väx upp!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Johan L:
  Tycker nog ändå att krig är några strån vassare än lite osportslighet.

  Linda / Björn / Zolle:
  Tyvärr är det så i debatter om Israel att man rätt snabbt blir anklagad för att vara judehatare för att man yttrar kritik mot Israel. Det blir väldigt svårt när man gång efter annan drar ”WW2-kortet” så fort det blir lite besvärligt, men Å ANDRA SIDAN är det märkligt hur särbehandlade Israel ändå blir. Det finns en mängd nationer i världen som bryter mot mänskliga rättigheter på många sätt, men aldrig pratas det om bojkott där.

  ”Får konspirationsteorier i skallen som får mig att tro att Israeler/Judar ligger bakom alltihopa…”
  Just det uttalandet kanske inte direkt stärker din poäng Zolle 😉

  Johnny:
  Självbevarelsedrift. Han hade väl blivit uthängd som ”barnamördar-älskare” om han hade tyckt att matchen skulle ha spelats med publik.

  Tintin:
  Vad pratar du om? Israel eller Palestina ? Beroende på vilken sida man själv står på kan man tolka det lite hur som helst.

  Sporty:
  ”Demonstranterna är kommunistiska odemokratiska patrask och terrorister och ingenting annat. In med dem i piket bussen och ut i skogen”
  Nja, det är en demokratisk rättighet att demonstrera – vilket dom utnyttjar. Det som är det stora felet är politikerna i Malmös fritidsnämnd som beslutar att matchen skall spelas utan publik. ”Säkerheten kan inte garanteras” – my ass.

  Putrick:
  Vi pratar om Israel. I nutid… inte Sydafrika i dåtid. Vad är din poäng?

 10. Mikael, du utelämnar ju det som kommer efteråt i sakfråga, min sk ”poäng”… jag försöker faktiskt vara lite ironisk därefter och låter alla andra tolka det fritt men tydligen så framgick inte det klart nog när du framställer det på ditt eget lilla vis… om du inte förstår så kan du ju alltid be om ett förtydligande… gäller vad som helst… hoppas att du inte tar illa upp om du mot all förmodan skulle förstå ironin… ;.)

  • Ledsen zolle, men jag förstår nog inte… 🙂 Förklara gärna lite längre… (jag ursäktar mig med att jag har jobbat natt och är lite trött i ena ögat)

 11. Israel är för den som vet inte bara en demokrati på pappret utan i verkligheten det vet alla som har lite koll på fakta. Där råder rule of law och juridisk prövning av fakta och inte självmord och avrättningar som Hamas ägnar sig åt – även av de sin. En högsta domstol som tar de egna i rat tom när det strider mot lag och författning – finns det kanske inom PLO/Hamas el har någonsin funnits? Nej självklart inte. Det ingår nämligen ens vokabulären. (Man undrar varför ett land som Singapore som är en bråkdel av Palestina som det ser ut idag har den levandsstandard man har och har lyckats som man har och dessutom är kanske 10 ggr mer trångbodda än palestinierna? Nej de är där de är för de fokuserar på fel saker – och det passar övriga arabstater att ha de där – de erbjuder dem ju inte precis att komma över gränsen eller vad sa Mubarak under kriget?? )
  Inte all borde ha rätt att demonstrera- exv inte de som förstör andras egendom och skadar poliser. Varför ska jag vara med och betala för det? Med vilken rätt gör sig en odemokratisk rörelse bruk av demokratiska rättigheter. Nej en demokrati har rätt och skall skydda sig mot dem vill förgöra den el missbruka rättigheterna. Det är ju självklart.
  Sport och sport – verkar inte vara någon skillnad för vissa alltså borde sporten fått spelas på normala villkor och de som stört detta fått en åthutning. Denna flathet gör mig galen och frustrerad.
  Det är hopplöst sant att det alltid hoppas på Isarel nedan man tolerara och dessutom har OS mm utan att blinka i länder som Kina och Ryssland mm där tusentals avrättas och sätts i arbetsläger mm fortfarande idag. Snacka om att vika sig när det passar och vända kappan efter vinden! Fegt och ynkligt återigen – bristande civilkurange!!
  Mats W och grabbarna har tränat tränat (får man hoppas…) och åter tränat kan de inte stå ut med lite psykningar som ingår i varje kamp har de inge där att göra. barnsligt och anstötande.
  Inget virke och politiskt helt fel att hoppa på Isarel – snacka om psykning av svenska när man låter matchen spelas utan publik mm; Reepaluu den idioten spelar apa och tror att han kan föra utrikespolitik. Sveirge har gjort bort sig riktigt ordentligt internationellt (se int press). Som vanligt ett lilleputt land som tror man ska leka världssamvete utan att ha grund el täckning för det – man tar ju aldrig ansvar pratar bara. Alla höjer på ögonbrynen utan de som tror att världen delar och styrs av Hamasfolket och dess anhängare. Sverige och de felsta svenskarna som hela tiden matas med progpaganda och ensidig information är helt ur takt med tiden och världspolitiken (som tur är kan man säga).

  • Sporty:
   Alla har rätt att demonstrera. Ingen har rätt att slå sönder grejer. Läs gärna mitt inlägg ”Förbjud maskerade demonstranter”.

   Håller med dig om att Sverige har gjort bort sig ordentligt denna gång. Eller egentligen är det ju nötterna i Malmös fritidsnämnd som skall bära hundhuvudet, men dom sitter väl hemma i soffan och myser. Kan hålla med om att vinklingen i många frågor är väldigt ensidig och jag tycker generellt att nyheter i detta land håller en rätt låg kvalitet. I alla fall om man jämför med den bild man får om man kombinerar TV, tidningar, bloggar och annan information på nätet.

 12. Sporty, QUE? Du är för mig obegriplig…och jag tror många med mig…

 13. Ja det är nog dags att utvandra igen, som vi svenskar gjort tidigare i historien. Hoppas något land vill ta emot oss – vi som är trötta på härskaren Reepalu & Co. Nu är det den demokratiska fattigdomen som driver iväg oss.

 14. Du må vara trött i ögat men vad jag refererar till är följande ”Just det uttalandet kanske inte direkt stärker din poäng Zolle”… hoppas att du känner igen ”ditt” uttalande här så slipper vi hänga upp oss på det… fortfarande så menar jag inget illa… du verkar vara en schysst snubbe Micke… om jag nu får säga så… 🙂

 15. Sporty, du rackar ner på det land som du redan bor/lever i! Kan du inte bara ta ditt pick å pack och dra dit där du verkar finna din sinnesfrid, eg. Israel! Berätta gärna när du är där hur bra allting är där och hur väl du kommer överens med dina grannar… hur du än vrider och vänder på saker och ting så är vi faktiskt väldigt civilserade och väldigt toleranta här i Sverige… Länge leve Sverige!!!

 16. Vad vi som står upp för Israel försöker göra gällande är ju att allt inte ÄR frid och fröjd i Israel. Det kanske undgått dig zolle att det körs bulldozers mot judska barn, yxor svingas vilt inne på caféer, självmordsbombare utlöser död och lemlästning mitt i middagen på en restaurang, larmet går när raketerna regnar ner från gaza. Kan det bli begripligt då att man känner medkänsla med israelerna ?

 17. Zolle:
  Jag var också ironisk… jag fattade inte riktigt ditt inlägg, så jag drog bara till med något. Ledsen för det!

  Sporty har dock en viss poäng, om än väldigt onyanserad. Men jag håller med dig helt.

  Sporty:
  Se Zolles kommentar.

  Ida:
  Detta är problemet i konflikten – bägge parterna pratar bara om vem det är mest synd om. Detta leder till att det uppfattas som man bara tänker på sig själv. Man måste ta upp bägge sidors problem och försöka hitta en lösning. Men det krävs inte många ”onda” människor för att förstöra en bräcklig fred.

  Tycker generellt att Israelförespråkarna är lika ensidiga som palestinierna.

 18. Men det handlar ju mindre om huruvida man är ensidig eller inte, tar ställning eller ej, för någon av sidorna. Det är i mitt tycke ”omöjligt” att bortse från judarnas långa historia som fördrivna från sina rötter i medelhavsregionen. Ju mer vi stöttar Israel i sitt berättigande desto mindre vapen behöver de använda ( de känner sig tryggare med stöd från andra demokratier) Sverige har tyvär en historia i oavbrutet kritiserande av andra länder i det de inte förstår. Mediarapporteringen i Sverige är tyvär också vinklad – det går att undersöka genom att ta del av internationella nyheter. Det går ej att förneka att Israel ÄR en demokrati och där är -anser jag- pudelns kärna. I en demokrati kommer – när den fungerar som bäst – medborgarna till tals och utvecklas i respekten för den demokratiska andan, utan den respekten faller hela samhället samman i anarki vilket tyvär är på väg att ske i gamla Sverige.

 19. Jag tillåter mig att kritisera och diskutera fritt i MITT land och du kan själv om det inte passar utvandra till sydpolen eller Kandahar men det är som vanligt så fort ngn uttrycker en avvikande åsikt så ska man utvandra; snacka om tolerans och demokrati!! absurt och lika ensidig som debatten jag kritiserar. Det kanske inte har framgått men jag är född och uppvucken här. Vad nu det har med saken att göra. Kan ni diskutera sakfrågan? Vad vet ni egentligen?
  Inge tycks längre bry sig om vad det började med dvs om det var oK att psyka lite!! Com’on!

 20. Ida:
  Det finns många folkslag runt om i världen som ”sedan länge” blivit fördrivna från där dom tidigare bodde. Tycker att historieargumentet inte riktigt funkar. Palestinierna har också blivit fördrivna från sitt land – dock lite mer i ”nutid”. Det är en svår fråga men ser man till nuläget så bråkar bägge sidor och bär sig åt lika jävla illa.

  Tycker inte heller att en demokrati är ”untouchable” – då gör man det lite väl enkelt för sig. Får man bära sig åt hur som helst bara för att man är en demokrati? Vad tyckte du om att USA gick in i Irak exempelvis?

  Sporty:
  Tycker att du gör helt rätt i att kritisera, det är en grundläggande rättighet i en demokrati.

 21. varför protesteras mot Sverige!? varför ska svenska poliser och tennisspelare m.fl behöva ta skit för att vi spelar tennis mot Israel? Demonstranterna protesterar mot tennismatchen, men håller sig tysta under kriget!?

  • Nja. Kriget har ju inte pågått så länge och sedan har det varit jul och nyår då – man har liksom inte tid att gå ut och skandera slagord då. Det tar ju dessutom lite tid för opinionen att samlas och organisera ihop något sånt här. Att man sedan visste att tennismatchen skulle spelas så väntade man väl till dess. Bättre att demonstrera framför något oskyldigt än något ”riktigt” (typ ambassaden).

 22. I SvD:s ledare idag går att läsa att ”Hamas visar solidaritet”. Blev förvånad och läste ledaren där det framgår att solidariteten riktas till stöd för Sudans president Omar al-Bashir. Som vi vet är denne president efterlyst av brottsmålsdomstolen i Haag för mord, lemlästningar och våldtäkter i Darfur. Israels ”självförsvar” bleknar i jämförelse med den här typen av extremism. Dessvärre ser vi fröerna till dessa ismer börja gro i vår uppbyggda demokrati här i Sverige och i övriga Europa. Det går inte att ”intellektualisera” bort faran. Vill vi behålla det demokratiska levnadssättet lär vi få stå upp för det.

 23. Ida:
  Ismerna som håller på att byggas upp beror på att vi faktiskt inte ÄR det öppna samhälle som vi alla gånger tror att vi har. Vi är lite lätt tveksamma till ”utlänningar”, vi gör det svårt för dessa (samt ungdomar och lågutbildade) att få jobb. Höga trösklar i arbetsmarknaden och höga ingångslöner gör det svårt för dessa att bli integrerade. Och människor (och djur) som stängs utanför en ”flock” reagerar på detta sätt.

  Vi måste börja prata öppet och fritt om det problem som finns, samt låta alla få en chans. Det borde väl vara helt okej för en polsk rörmokare att komma hit, om han/hon får en lön som han/hon tycker är bra? Eller…?

  Vi måste också – som du nämner – stå upp för vår demokrati på ett mycket bättre sätt. Vi måste låta tennismatcher spelas inför publik, vi kan inte låta oss skrämmas av hot, vi måste värna hårt om vår yttrandefrihet och oliktänkande. Det är när oliktänkande blir förbjudet som det börjar bli riktigt farligt…

Kommentarer är stängda.