Det är inte all ologiskt

”Den hälsosamme ekonomisten” tycker att det är väldigt ologiskt att stödet för Euron ÖKAR nu i dessa tider:

Finanskrisen innebär att Sverige för första gången har någon egentlig nytta av att stå utanför EMU. Krisen är nämligen ett skolexempel på det som brukar kallas asymmetrisk chock. Därför kan det te sig lite ologiskt att stödet för EMU ökar på grund av finanskrisen.

Ännu märkligare blir det om man betänker att stödet för EMU samtidigt minskar i Danmark – också på grund av finanskrisen. I dag är stödet för medlemskap det lägsta sedan 2001. Ändå kan Danmark bara vinna på att gå med i valutaunionen, eftersom den danska kronan i vilket fall som helst är knuten till euron.

Tyvärr fel… det är helt logiskt. Det enda som folk förstår är när dom står i växlingskontoret för att växla Euro till skidresan i Alperna. Och det är BRA mycket dyrare nu än vad det brukade vara. Så – därför måste det vara bättre om vi hade varit med Euron.

Det kanske är så att Euro-frågan är för komplicerad för att hålla en folkomröstning om 😉

[Den hälsosamme ekonomisten: Ologiskt värre] [Politiken.dk] [AB] [DN] [SvD] [Bm]