Bästa Apoteket i världen – Enligt Veronica Palm

Enligt Veronica Palm så har vi i Sverige

en av Europas bäst fungerande apoteksmarknader

Om ni har läst mitt inlägg Jättebra med monopol, så ger jag er en liten inblick i hur jag ser det. Frågan är hur Veronica Palm ser det? Hon länkar till RäddaApoteket.nu som förklarar allt för oss. Vill bara påpeka att sidan är HELT politiskt oberoende.

Här är lite klipp från sidan:

Du väljer inte själv när du behöver mediciner -det är ett nödvändigt ont!

Jaha, det är DÄRFÖR Apoteket säljer tandborstar, sexleksaker, schampoo, senap (jo, faktiskt), tandkräm, handkräm osv. Man väljer ju faktiskt inte själv att ha tänder/sex/hår/ärtsoppa/tänder igen/torr hud osv…

Genom högkostnadsskyddet hjälper skattebetalarna till att subventionera läkemedel för 20 miljarder kr varje år.

Vad har detta med driftsformen apoteksmonopol att göra? Ren skrämselpropaganda helt enkelt…

Underlättar det inte att slippa jämföra priser och krångliga erbjudanden?

Här börjar det bli löjligt… Lika bra att göra statligt monopol på allt då – bilar, byggvaror, mat, hemmabioanläggningar osv. Så att man slipper ta ställning… Ridå…

I Norge ökade antalet receptarier med 3,8 procent mellan 2001 och 2003, medan antalet
apotek under samma period ökade med 26,4 procent. Betydligt färre receptarier per apotek alltså!

Ja, vilken tur att vi i Sverige då har högskoleutbildade farmaceuter som sitter i kassan ”45,30 tack. Nä, håll magnetremsan ÅT dig. Ha en trevlig dag”. Undrar hur siffrorna är på legitimerade slaktare i chark-disken i Sveriges ICA-affärer… ujujuj, detta kan inte gå!

Hela 40 procent av Norges farmaceuter uppfattar att arbetsbelastningen tidvis eller ofta är oacceptabel.

Det är klart att det är skönt för en farmaceuter att kunna hasa runt i sina vita trätofflor dag ut och dag in – för dom vet ju att kunderna ändå inte har någon annanstans att gå. Förresten – siffran jämförs heller inte men hur det såg ut INNAN avregleringen.

Äntligen lämnar vi Kuba och Nord-korea bakom oss och blir ett riktigt västerländskt land. Det första jag ska göra är att köpa nässpray på en söndagskväll när en butik öppnas i närheten!

Uppdatering: Hittade detta hos Ingerö:

 Utöver detta kan tilläggas att Norge sedan avregleringen fått 165 nya apotek. Sverige, med dubbelt så stor befolkningsmängd, har TOTALT 994 stycken.

I rest my case!

[Veronica Palm: Rädda apoteket]  [Johan Ingerö] [Johan Ingerö]