För mycket på mackan, för lite i degen

Mattias Svensson på Neos blogg har uppmärksammat att Livsmedelsverket inte riktigt vet vilket ben dom skall stå på. Först kritiserar dom att smördeg inte innehåller smör:

Nu kan tillverkarna tvingas ändra namn på produkterna, eller börja använda smör, enligt Alexander Sobestiansky på Livsmedelsverket.

för att sedan kritisera svenska folket för att vi äter för MYCKET smör på mackan:

Det har blivit lite vanligare att en svensk smörgås är just en sådan, det vill säga bröd med smör på. Det bekymrar Livsmedelsverket.

Myndigheten har intervjuat 1 000 personer mellan 16 och 80 och tvingats konstatera att medborgarna inte följer dess kostråd.

Läcker formulering där. ”Tvingats”… visar lite på synen som Livsmedelsverket har på oss medborgare. Och tyvärr är väl dom inte den enda myndigheten som har den. Varför lägger sig egentligen dom i hur vi lever? Visserligen är ökningen av smöranvändandet 50% – men från 4% till 6% av smörgåsarna i riket kan väl inte vara något att klaga över.

OCH – undersökningen mäter bara vilken sort som används till smörgåsarna. Inte hur MYCKET som används vi varje beredning. Personligen så använder jag mindre smör när jag brer mig en macka om det är riktigt smör än om det är margarin. Det smakar mer och jag VET om att mindre fett är bättre.

Jävla överförmyndare…

[DN – om smördeg] [SvD – Mer smör på mackan] [NEO Blogg]