Politiker framförallt

Sverige har gjort bort sig igen – politiker i Malmö gjort fritidsnämnden till sin egna lilla klagomur genom att rösta igenom förslaget att DC-matchen mellan Sverige och Israel skall spelas inför tomma läktare. Det är ju självklart så att dom vill uttrycka sitt missnöje med Israels krig i Mellanöstern, dock skyller man på att ”säkerheten inte kan garanteras”.

Nä, vi har ju tyvärr sett att det är problem när Israel demonstrerar – dock inte pga av israelsanhängarna, utan deras motdemonstranter – alltså dom som hejar på andra sidan (Palestina). Dock är ju detta inte den verkliga anledningen till de tomma läktarna. (S) och (V) vill helt enkelt använda Malmö, Sverige, Sveriges tennisförbund och alla inblandade som älskar sport och inte vill blanda ihop denna med politik.

Oppositionsrådet Catharina Elgh-Linander (M) sätter fingret på det:

Malmö stad har en överenskommelse med Tennisförbundet. Staden kan inte driva utrikespolitik.

Inte vanliga politiker inte, men vänsterblocket kan.

En pinsam dag för Sverige.

[SvD]