Jag vill ha SVT-fria hotell!

Alexander Bard har det varit tyst om ett tag – förutom man lyssnar på BWOs låtar på radion – men nu klämmer han i. Han vill bojkotta hotell som bojkottar porr…

Jag är så förbannat less på nymoralismen

Ja – vem är inte det. Många kan inte hålla sig till principer (att man skall få kolla på vad man vill, oavsett om det är vuxna personer som har sex med varandra eller på sk ”fri television” som betalas av medborgarna tvångsindrivna pengar) istället för vad man ”tycker” är bra, respektive dåligt. Och sedan kopplar man självklart ihop porren med ”nyp i stjärten” av hotellgästerna.

Spermanedkladdade tv-skärmar, nyp i stjärten och verbala trakasserier. Det är vad flera hotellanställda kvinnor har vittnat om är en följd av att hotellen erbjuder tv-porr till sina kunder.

Öh – hur många spermanedkladdade TV-skärmar kan det finnas? Trakasserier och nyp i stjärten finns det redan lagstiftning för och detta kommer antagligen att fortsätta trots bojkotten av porr. Självklart har ju alla rätt till en bra arbetsmiljö med att försöka ta bort något ”som man inte gillar” genom att försöka koppla ihop det med trakasserier är bara dumheter.

Som herr Bard själv säger:

Det där är skitsnack. Hotellrum är äckliga, men klarar de inte av att städa ska de byta jobb. Det ska vara kul att städa, det tycker jag. Sexualiteten är något sunt och naturligt och hotellrum är levande miljöer – klarar man inte av att se sperma eller mens så ska man inte jobba som lokalvårdare.

Och hotell- och resturangförbundets ordförande Ella Niia förstår självklart inte vad Bard säger:

Att bara hävda att våra hårt arbetande medlemmar, som ideligen kränks av porren, borde söka jobb istället för att klaga säger mycket om hans människosyn

Ella – kränkt blir man inte av porren. Blir man det får man bita sig i tungan och hålla käft. Att inte gilla något är INTE det samma som att bli kränkt. Misshandla inte ordet… kränkt blir man av nyp i rumpan och trakasserier – men det finns som sagt lagstiftning som tar hand om detta.

Märker ni? Inga sakargument från Ella överhuvudtaget. Hon försöker lite klantigt att koppla ihop porren med nypen i rumpan genom att nämna de båda företeelserna precis efter varandra, men det lyckas förstås inte.

Nej, men porrfilmer förmedlar en tillåtande syn på exploatering av kvinnor och människor i allmänhet. Det är vi emot. Och att sextrakasseras på sitt jobb är ingenting som hör samman med ett modernt arbetsliv.

Förresten – Facebook-gruppen som Alexander Bard har skapat heter ”Vi som bojkottar hotell som bojkottar porr

[Expressen]