SVT möblerar om med barnkanal och grafik

SVT har nu gjorts om och artiklar skrivs och krönikörer krönikerar (det MÅSTE ju finnas ett sådant verb!). Bolibompa flyttas till STVB (B för Barnkanal om någon undrade) och SVT1 och SVT2 skall ”renodlas” lite mer. Visserligen tycker jag redan att dom är detta, men SVT vill väl vässa profilen ytterligare för att överleva som kanal – och att rädda Public Service i stort. Legitimiteten minskar i takt med fallande tittarsiffror.

Att flytta på Bolibompa är vågat och frågan är om det går hem. Detta programblock har ju varit en instutition sedan länge – tom JAG har kollat på Bolibompa. Undrar om alla unga TV-tittare hänger med över? Varför gör man detta då?

Vi gör det för att barnen ska ha ett eget fredat hus hos oss som inte kan avbrytas av till exempel sportsändningar

Allt enligt Anne Wegelius, programchef på SVT. Ja, inte vill vi att barnen skall lämna TV under kvällen, det handlar ju faktiskt om att ha höga tittarsiffror.

Den roligaste kommentaren hittills tillhör ändå Svenska Dagbladet:

Även 24 Direkt, SVTEuropa och SVTHD kommer drabbas av förändringarna

”Drabbas”… 😀

[Nu lanseras nya SVT – Nyheter – Expressen.se] [SvD]