Sossefiering… hobby för skattepengar

Det är nog bara i Sverige man kan komma undan med något sånt här:

ABF är partipolitiskt obundet, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF växte fram som en politisk rörelse. Grundarna är Socialdemokraterna, LO och Konsumentkooperationen. Tanken var att organisationernas medlemmar skulle få verktyg för att kunna påverka sin egen situation, och få en möjlighet att förändra samhället.

Väldigt partipolitiskt obundet du… 🙂 Bör jag tillägga att ABF årligen uppbär 67 miljoner (av totalt de totalt 90 miljoner i total omsättning) för att bedriva (exempel från hemsidan):

  • Drop-in, prova på stenhuggeri
  • Caféträff – Astma- och allergiföreningen
  • Persisk kulturafton
  • Zamil i Sverige, Arabiska teatern
  • Akvarell, fortsättning
  • Bugg – nybörjare
  • Data – Bildspel i Powerpoint
  • Keramik och drejning

Hur någon skulle kunna ”påverka sin situation” eller ”förändra samhället” genom att dreja krukor eller göra bildspel i Powerpoint vet jag inte. Men det är så det är i Sverige, alla skall tydligen vara med och betala andra personers hobbys. Sjukt…

Dessutom skryter med det öppet också: ”De flesta studiecirklar finansieras till största delen med statsbidrag. När du anmäler dig till en studiecirkel får Statistiska Centralbyrån (SCB) och Folkbildningsrådet, i enlighet med personuppgiftslagen, ta del av dina personuppgifter som ett underlag för uppföljning, statsbidragsfördelning och forskning.” Åsiktsregistrering har alltid varit vänsters favoritsysselsättning 😉

[ABF]