Public service förnekar sig inte

Idag bloggar Johan Ingerö om SVTs fantastiska utbud kontra TV8s dito och anser helt enkelt att TV8 slår SVT på fingrarna fler gånger om.

Detta skall också ses i ljuset av de senaste dagarnas debatt om SVTs OS-utpressning samt sändningen av dokumentären ”Öppna portarna mot öst” som beskrivs som en ren propagandafilm för OS och Kina.

Programmet var producerad av IOK – lustigt efter SVTs slogan ”Fri television” just borde innebära att man inte sänder program helt upp och ned. Hade en kommersiell kanal sänt det samma hade det blivit en helt annan politisk storm. Men eftersom det nu sänds i ”rätt kanal” så gör det inte tydligen inte så mycket – men har ändå fått äran att uppmärksammas på SVD.

Och idéen att försöka klämma skolor och andra offentliga institutioner på 3000 kronor för att visa OS är så befängd att man undrar. Räcker det inte med att tvinga in 6,8 miljarder från alla som äger en TV-mottagare?

[Johan Ingerö] [SvD 1] [SvD 2] [SvD 3]