Börjar likna FRA-debatten

Precis som FRA-debatten verkar det som att vi svenskar inte riktigt förstår vårt egna bästa. SVT har gjort om sin grafiska profil och lagt ut en del pengar på det. Fast ”över 1 miljon” av 4 miljarder är nog inte så mycket att bråka om… Nåja, Helena Baagøe – informationsdirektör på SVT – måste ha gått på samma PR-utbildning som FRAs Ingvar Åkesson eller Fredrik Reinfeld. De som klagar har inte riktigt ”förstått”.

Helga Baagøe tror att tittarna kommer att uppskatta den nya profilen – när irritationen väl lagt sig.

– Vi spelar en väldigt viktig roll i svenskarnas liv, vilket vi är stolta över. Men man måste vara så pass ödmjuk att man förstår att folk initialt blir irriterade om vi så att säga ”stökar till” i vardagsrummet. De förändringar vi gör, gör vi ju självklart för att vi tror att publiken ska ha nytta av dem och tycka om dem så småningom.

Blygsamheten fortsätter… SVT spelar en viktig roll? Ja, som ett grymt bra diskussionsargument för att Sverige inte ännu har lämnat DDR-stats-tanken bakom sig. Norge den sista Sovjet-staten (ni kommer väl ihåg Björn Rosengren)? Nope, gå ett snäpp längre österut så hamnar ni rätt…

På Aftonbladet sätter några läsare fingret på problemet: om nu SVT vill konkurrera och vara så jäkla duktiga, så får dom väl göra bättre program. Inte kräva mer ”anslag”.

[SVT tar lätt på läsarnas skepsis | TV | Nöjesliv | Aftonbladet] [Läsarna: Gör bättre program istället | TV | Nöjesliv | Aftonbladet]