Mer pengar för att inte jobba

Jämställdheten har inget pris – nu vill (m)-kvinnorna att taket i föräldraförsäkringen skall slopas. Idag är taket på 33000:- där man upp till detta belopp får ut 80% av sin lön när man är hemma. 33 000 x 0,8 = 26 400:- vilket inte är dåligt jobbat för att vara hemma med sina barn.

Jag anser att om man tjänar över 33 000:- så skall man, och borde man, kunna spara så pass mycket pengar så att familjen faktiskt klarar av att man ”bara” får ut 24 600:- i månaden. Svårare än så kan det inte vara. Reformen hade kostat 1,5 Mkr (hur dom du har räknat ut det, vi vet ju inte hur många som verkligen HADE plockat ut fler föräldradagar om reformen hade genomförts).

Trenden är tydlig: fler män tar pappaledigt. Men det är fortfarande kvinnorna som är hemma längst. Med nuvarande takt dröjer det 211 år innan uttaget blir jämställt, enligt TCO:s index för 2007.

Förstås kommer ju detta svamlet med som ett argument för denna reform. Detta har jag dock skrivit om i ett tidigare inlägg så jag skall inte såga detta en gång till.

Nä, lägg pengarna på något viktigt istället för att plocka poäng med rena (s)-förslag.