Lotta Gröning tar i

Tycker ändå att Lotta brukar skriva balanserat, även om det hon tycker inte faller mig i smaken. Men idag tar hon i så det bara sprutar fradga om henne. Odell måste verkligen ha hittat en öm tå 🙂

Det roligaste är när hon skriver:

Kanske någon blir glad för att det är fransmännen som får ta på sig det moraliska ansvaret för spritens farsot? Men jag tvivlar!

Precis som att Vin&Sprit har lyft ett finger för att ”ta det moraliska ansvaret”. Det enda moraliska rätta är att antingen avveckla sig själv alternativt att späda ut spriter man säljer i smyg så att folk inte märker av att Absoluten endast blir 34% istället för 40%. Vilken värld lever hon i?

I all övrig vänster retorik blir privatiseringar dyrare, sämre och värre för allt och alla: staterna, miljön, busschafförer, barn, pensionärer – ja, alla förlorar på det. Så det bästa borde väl då vara att privatisera Vin&Sprit och även Systembolaget. Utbudet skulle minska, priserna öka och endast de rika på Djursholm hade haft råd att köpa rödvin till hjortsteken. För så brukar det väl låta annars?

Svårare, sämre och dyrare – ja, då måste väl folk dricka mindre. Det måste väl vara en önskvärd effekt för Lotta & c:o? Fast nu var det ju borgarna som sålde och se de får man inte göra hur som helst. Endast (s) får sälja företag (gjorde detta för ca 115 miljarder under de senaste mantadperioderna).

Ledsen Lotta – men det såld. Rösta rött i nästa val och propagera att staten skall köpa tillbaka företaget om det nu är så fantastiskt.

[Aftonbladet]