Fel på glassbilen ?

Nu får det vara nog… hade det vart 1:a april hade jag inte gjort med det, men nu är det för sent att vara rolig. Detta är skrämmande.

En professor vill förbjuda Glassbils-låten ! På allvar professor – hoppas verkligen inte att du har lagt någon arbetstid på detta, för annars kräver jag alla eventuella skattepengar tilbaks. Professor Bo Sjöberg gör en direkt ihopkoppling med den ökande barnfetman med glassbilslåten.

”Jag menar att det finns ett sammanhang mellan glassförsäljning med hjälp av dessa lockmelodier, och den allt mer utbredda barnfetman. Så fort barn hör den här melodin börjar de tjata på sina föräldrar.”

Men barn har väl tjatat på sina föräldrar om glass sedan glassen uppfanns, så vad är nytt? Kan inte föräldrar säga ifrån? Glass bara på helgen eller när solen skiner? Och kan inte barnfetman påverkas av andra faktorer som är mycket viktigare att ta tag i? Mindre skolgymnastik, mindre spontanidrott som orsakas av mindre olåsta fotbollsplaner osv?  Men då hoppar man på glassbilen!

Professorn går tom så långt att han jämnför signaturen med tortyr. Man häpnar…

[SvD]