SVT gör folk till lagbrytare

Visst hade det varit bra att bara kunna lägga ut material av något slag på internet och sedan skicka ut ett spam-mail till folk:

”Hej! Eftersom jag har lagt upp material på min sida för allmän beskådan och i och med att du har en dator med internetuppkoppling så vill jag ha pengar från dig. Jag säger inte att du har eller kommer att kolla på det jag lagt upp, men du KAN och det räcker för mig.

Kostnad 2000 kronor per år.

OBS! Materialet är H_E_L_T oberoende!”

Konsumentverket hade minst sagt gått i taket, men det måste väl vara okej att jag gör det om nu SVT tänker göra det? Eller finns det någon sk. ”samhällsnytta” med detta? Tja, om man nu tycker att Melodifestivalen och hyllningskvällar till Castro är det – så visst. Det tycker inte jag.

Men visst är det sjukt? Det är ju hemskt nog med tvångsindrivningen av TV-licensen som det är idag, men att man skall bli straffbeskattad för att ha en dator görs ju knappt i Kina! Skall datorn beskattas så måste väl mobiltelefoner med webläsarfunktion göra det också. Möjligheterna är oändliga. Way to go Eva Hamilton.

När inte tittarna vill komma till er (=betala för att se det ni producerar) så får ni komma till tittarna (=ta pengarna från er iaf). Nu måste väl för fan kulturministern reagera !