Trygghetsnarkomaner

Såg på SVT24 en föreläsning av Göran Ebenhart som är Överläkare i psykiatri vid Stockholms läns psykiatriska akutmottagning (jag skrev inte den långa titeln själv, jag kopierade den från DN-artikeln). Hans tes är att vi är desperata på att vaddera oss mot ALLT ont genom påbud, lagar och informationskampanjer. I många fall om saker som ÄR helt ofarliga.

Vem kommer inte ihåg fågelinfluensaskräcken? Tamiflu (vaccinet) sålde slut i Sverige och hela världen stod på fötter. Hur många människor har dött i fågelinfluesa? 150 stycken – i hela världen. Någonsin. Hur kan det bli såhär? Man häpnar över alla försök att lagstifta bort allt som är farligt för att sedan när det väl HÄNDER något är helt handlingsförlamade – minns tsunamikatastrofen.

Görans bok ”I trygghetsnarkomanernas land : Sverige och det nationella paniksyndromet” är beställd och kommer att läsas inom kort.

Glöm inte cykelhjälmen när ni går utanför dörren, ni kan ju slå er!

[DN]