Roligt på P3

När jag åkte hem från Nautica lyssnade jag på P3 Kvällsöppet. Fri telefon var det tydligen idag och det kan bli rätt roligt…

En tjej ringde in och tyckte att det pratas så mycket om djurplågeri och tyckte (kortfattat) att om vi föder upp djur för deras kött eller päls så kan väl inte det vara så farligt. Hade vi inte fött upp dom – hade dom inte funnits. Detta leder ju förstås till att fler ringde in och undrade hur man kan tycka att djurplågeri är ok – men det hade hon inte sagt. En person drog dessutom en direkt parallell mellan kycklinguppfödning och våldtäkt. Antingen har han ett mycket osunt förhållande med kycklingar eller så gillar han inte människor så mycket.

En annan person ringde in och klagade på moderaternas dubbelmoral efter det att sju riksdagsledamöter hade skrivit en debattartikel vars rubrik löd ”Tillåt fildelning”. Att personen i fråga INTE hade läst debattartikeln gjorde ju bara det hela till riktig komik… dubbelmoralen var tydligen att moderaterna tycker att man skall värna om sitt och att dom i nästa andetag tycker att det är ok att sno från folk. Det som artikeln dock sa var det att det leder till att internetoperatörer får ett myndighetsansvar samtidigt som övervakningen tvingas bli starkare om detta skulle gå att lösa.

Rätt roligt att lyssna på, men vilken lust man hade att ringa in och säga vad man tyckte. Är dock för trött för det nu.

Nä, te hos föräldrarna istället. God kväll