Jisses!

Vad gör folk med sina pengar? 6% av Sveriges befolkning har varje månad svårt att betala sina räkningar. Som jag ser det finns det två orsaker till detta?

1. Folk kan inte hantera pengar.
2. Det offentliga tar för stor del av de pengar som folk tjänar

Fler och fler hamnar i skuldfällor, lånar för konsumtion och saknar helt förmågan att hålla i pengar (=spara). När det sedan blir problem är det lagstiftarna som skall se till att exempelvis SMS-lånen skall begränas. För att människor inte klarar av att hantera det. Tänk på de som KAN hantera det då ? Taskig läge bara?

Under 2007 gick svenska staten plus med 103 miljarder kronor. 103 ! Utslaget på nio miljoner människor (alltså allt från spädbarn till pensionärer) blir det ca 11 500 kronor per person! På ett år!  Och ändå kan vi inte sköta sjukvård och rättsväsende ordentligt – långa köer och nedlagda polisstationer. Men annat har vi råd med.

Jobbavdraget var ett bra steg på vägen mot att sänka skatterna och låta folk lära sig att ta ansvar för sin egen ekonomi. Tyvärr lär det nog behövas mer insatser från regeringens sidan för att det ska gå vägen.

De uppgifter som kom fram idag tycker jag är skrämmande och förfärliga.

[SvD] [DN]